امنیت منطقه‌ای در خاورمیانه



چاپ نخست: اسفند ماه 1393

شابک:

4 ـ 226 ـ ۵۲۶ ـ ۹۶۴ ـ ۹۷۸

قیمت: 16000 تومان
 
امنیت منطقه‌ای در خاورمیانه
 
نویسنده: پینار بیلگین
مترجم: عسگر قهرمان‌پور
انتشارات موسسه ابرار معاصر تهران، کتاب تخصصی
کد بازیابی در کتابخانه دیجیتالی دید: 1B22729
 
 
در سرتاسر قرن بیستم، خاورمیانه همواره منطقه‌ای آکنده از منازعات بی‌وقفه بود که توجه جهانی را به خود جلب کرد. تا آنجا که تحولات جاری در منازعۀ میان فلسطین و رژیم صهیونیستی و همچنین عراق و سوریه نشان می‌دهد، نمی‌توان اهمیت ناامنی‌های خاورمیانه برای سیاست جهانی را نادیده گرفت.
کتاب حاضر از امنیت منطقه‌ای در خاورمیانه تحلیلی قابل فهم ارائه می‌دهد. نویسنده با استفاده از یک رهیافت غیرواقع‌گرا، بررسی جامعی از گذشته، حال و آینده امنیت در منطقه خاورمیانه به دست می‏دهد. در انجام چنین پژوهشی، نویسنده بر موضوع شکل‌گیری هویت منطقه‌ای تمرکز می‌کند و تبیین می‌کند که چرا و چگونه بازنمایی‌های  متعدد منطقه‌ای به‌وجود می‌آیند و معانی واقعی یک هویت خاص را کشف می‌کند. سرانجام، سناریوهای جایگزین آینده را بیان می‌کند و درمجموع یک چشم‌انداز مطالعات امنیت انتقادی از آینده خاورمیانه به‌عنوان یک اجتماع امنیتی ارائه می‌دهد.
کتاب حاضر دیدگاه‌های متعارض در مورد امنیت منطقه‌ای را بررسی می‌کند که هر کدام برخاسته از برداشت‌های متفاوت از امنیت است که ریشه در جهان‌بینی‌های بدیل دارند. به‌همین‌دلیل می‌تواند برای علاقه‌مندان به سیاست خاورمیانه‌ای، مطالعات امنیتی و رهیافت‌های انتقادی به سیاست جهانی، کتابی سودمند و مفید باشد.
گفتنی است یکی از نکات متمایز این کتاب با دیگر کتاب‌های حوزه امنیت منطقه‌ای این است که نویسنده از منظر فردی که ساکن این منطقه است ـ ترکیه ـ به امنیت منطقه‌ای نگریسته است نه از منظر نویسندگان غرب. ضمن آنکه این تحقیق زیرنظر اساتید برجسته و به‌نام حوزۀ امنیت ازجمله کن بوث، ریچارد واین جونز، باری بوزان، بیل مک سوینی، مایکل ویلیامز و آدام دیوید مورتون نگاشته شده است.
یکی از اهداف مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی تهران تحلیل و ارزیابی داده‌های مرتبط با مسائل بین‌المللی، منطقه‌ای و کشورهای جهان است و کتاب حاضر نیز در همین راستا ترجمه شده است. این کتاب ضمن مفید بودن برای پژوهشگران حوزه امنیت به ویژه امنیت منطقه‏ای می‏تواند در رشته مطالعات منطقه‏ای نیز برای دانشجویان تدریس شود. این مؤسسه ضمن قدردانی از مترجم کتاب، امیدوار است مطالعه آن برای تصمیم‏گیران سیاست امنیتی کشورمان و دانشجویان و پژوهشگران حوزة مطالعات امنیت سودمند واقع شود و لذا مطالعه آن را برای این طیف توصیه می‏کند.
مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی تهران امیدوار است ترجمه این کتاب گامی کوچک برای تولید ادبیات بومی در حوزة مطالعات امنیتی باشد.