جنگ آمریکا و عراق ـ هزینه‌ها، پیامدها و گزینه‌های موجود



چاپ نخست: اسفند ماه 1381

شابک: ۴ ـ ۲۳ ـ ۵۹۱۰ ـ ۹۶۴

قیمت: - تومان 
 
خرید

 
جنگ آمریکا و عراق ـ هزینه‌ها، پیامدها و گزینه‌های موجود

نویسندگان؛ کارل کیسین،استیون ای. میلر،مارتین بی. مالین،ویلیام دی. نورد هاوس،جان دی. اشتاین برونر
مترجم: گروه مترجمان مؤسسه به سرپرستی ابوالقاسم راه‌چمنی
انتشارات موسسه ابرار معاصر تهران، کتاب تخصصی
 
منازعة میان آمریکا و عراق که با حملة رژیم بعث به کشور کویت و متعاقب آن عملیات نظامی متحدین به سرکردگی ایالات متحده علیه عراق آغاز گردید، در دوسال گذشته و از اوایل ورود جرج بوش دوم به کاخ سفید و به دنبال آن واقعة ۱۱ سپتامبر و ایجاد تغییر در دکترین و استراتژی‌های امنیتی و سیاست خارجی؛ آمریکا وارد مرحلة جدیدی شد و به جهت شّدت منازعه در بالاترین وضعیت خود قرار گرفت که در پی آن، براندازی رژیم بعث عراق که در دوران کلینتون به تصویب کنگره رسیده بود و با تکیه بر استراتژی حملة نظامی به هدف عملیاتی دولت جرج بوش دوم تبدیل گردید و تقریباً در مرکز سیاست خارجی آمریکا قرار گرفت به‌گونه‌ای که بخش عمده‌ای از سیاست خارجی این کشور را تحت‌الشعاع خود قرار داده است.
 
این در حالی است که در گذشته، آمریکا صرفاً از سرنگونی صدام حسین از طریق گروه‌های سیاسی و یا کودتا حمایت کرده بود و استراتژی اصلی آنان همواره بر مهار و کنترل این رژیم قرار داشته است. اینکه چه علل و عواملی باعث تغییر رویکرد دولت آمریکا گردیده است، خود امر مهمی است. اما مسأله دیگر ظهور و بروز صف‌بندی‌های جدید در عرصه بین‌الملل است. به نظر می‌رسد هدف و استراتژی آمریکا از یک‌سو و رژیم بعث و کشور عراق از سویی دیگر به دو عامل مهم در تغییر و تحول در ساختار و ماهیت نظام بین‌المللی تبدیل گشته‌اند.
 
مخالفت‌های شدید کشورهای اروپایی خصوصاً فرانسه و آلمان، مخالفت‌های نیروهای سیاسی در داخل ایالات متحده و همچنین مخالفت‌های بسیاری از متحدان منطقه‌ای آمریکا با هدف و استراتژی جدید ایالات متحده، همگی حاکی از اهمیت موضوع در سطح منافع و امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای ـ که همة کشورها به تناسب قدرت و رویکردهای خود در آن سهم دارند ـ می‌باشد.
 
نظر به اهمیت هدف و استراتژی آمریکا و تأثیر آن بر منطقه و نظام بین‌الملل؛ مؤسسه تهران اقدام به ترجمة یکی از آثار محققان آکادمی علوم و هنرهای آمریکا که در خصوص حملة نظامی ایالات متحده به عراق می‌باشد، نموده است. در این کتاب به دقت و با ژرف‌اندیشی و همسونگری، پیامدها و نتایج این عملیات مورد ارزیابی قرار گرفته است. نویسندگان این کتاب همانند بسیاری از سیاستمداران جهان، نگرانی خود را از حملة نظامی به عراق پنهان ننموده‌اند و معتقدند که عملیات نظامی علیه عراق می‌تواند پیامدهای ناخوشایندی در کوتاه مدت و بلندمدت برای‌ آمریکا داشته باشد.
 
کتاب حاضر در موقعیت ویژة کنونی ـ که تقریباً در آستانه جنگ میان آمریکا و عراق قرار گرفته‌ایم ـ می‌تواند منبع مناسبی برای ارزیابی ابعاد مختلف حمله و پیامدهای آن باشد. بنابراین خواندن این کتاب را به سیاست‌مداران و کارشناسان مسائل منطقه‌ و عراق، به‌علاوه اندیشمندان و دانش‌پژوهان این عرصه توصیه می‌نماییم.