انتخابات انگلستان و یک دولت ائتلافی دیگر؟


انتخابات انگلستان و یک دولت ائتلافی دیگر؟
 
 
شنبه 22 فروردین 1394
 
 
 

هفدهم اردیبشهت ماه برابر با 7 می 2015 زمان برگزاری انتخابات پارلمانی انگلستان و بدنبال آن تعیین دولت آینده این کشور است. در حال حاضر 7 کاندیدا با اقبال بیشتر مردم روبرو هستند که دیوید کامرون رئیس حزب محافظه‌کار، اد میلیبند از حزب کارگر، خانم نیکلا استرجن از حزب ملی اسکاتلند (SNP)، نایجل فاراژ از حزب استقلال بریتانیا (UKIP)، نیک کلگ از حزب لیبرال دموکرات، خانم لینی وود از حزب ملی‌گرای ولز (Plaid Cymru) (از منطقه ولز) و خانم ناتالی بنت از حزب سبز جدی‌ترین کاندیداهای این دور از انتخابات انگلستان می‌باشند.
در راستای فعالیت‌های انتخاباتی، مجموعه‌ای از مناظرات میان کاندیداها صورت گرفته که مهمترین آن در روز پنجشنبه 2 آوریل و با حضور این هفت کاندیدا بوده است. بیشتر تحلیل‌های صورت گرفته از این مناظره حاکی این نکته است که رقابت کاندیداها برنده قاطعی نداشته، به‌ویژه رقابت و مناظره دو حزب محافظه‌کار و کارگر بسیار نزدیک بوده است. بر همین اساس نظرسنجی‌های صورت‌گرفته پس از این مناظره نشان‌دهنده نزدیک بودن آراء احتمالی آنان در انتخابات است. با توجه به شرایط جاری، به نظر می‌رسد تشکیل دولت ائتلافی بسیار محتمل‌تر از پیروزی قاطع یک حزب است.
آنچه در آخرین مناظره موضوعات اصلی بحث کاندیداها را تشکیل داده اقتصاد و اثرات اقتصادی مهاجرت بر جامعه انگلستان بوده است. به عبارتی موضوعات دیگر مانند امور بهداشتی، آموزش و یا مهاجرت در میان مباحث مطرح شده است اما اقتصاد و تبعات اقتصادی پذیرش کارجویان اروپایی و غیر اروپایی در انگلستان بر سایر مباحث غلبه پیدا کرده است.
پس از درگیر شدن اقتصاد انگلستان در بحران مالی سال 2008، دولت دیوید کامرون مجبور به قطع یکسری هزینه‌ها و بودجه‌ها شد. با اجرای این سیاست از کسری بودجه نیز کاسته شد. این موضوع به عنوان یکی از نکات مثبت از سوی دیوید کامرون به عنوان موفقیت این دولت مطرح شد. اما میلیبند رهبر حزب کارگر در پاسخ به این موضوع اعلام کرد که بریتانیا زمانی موفق است که مردم موفق باشند. او همچین اعلام کرد که در صورت پیروزی حزب کارگر، میانگین دستمزدها افزایش خواهد یافت و دریافت شهریه‌های تحصیلی نیز قطع می‌شود. در عوض، کسری‌ها از طریق مالیات خانه‌های گران‌قیمت و برخورد با فرارهای مالیاتی کاهش می‌یابد. یکی از نکات مهم در مناظرات حزب محافظه‌کار و کارگر در بحث اقتصادی این است که هر دو گروه معتقدند گروه مقابل دارای برنامه‌های اعلام نشده برای افزایش مالیات است و در صورت برنده شدن این برنامه‌ها اجرا خواهد شد.
نیک کلگ رهبر حزب لیبرال دموکرات، که حزبش همراه با حزب محافظه‌کار ائتلاف دولت فعلی را تشکیل می‌دهد، اعلام کرد که در زمینه اقتصاد، در صورت پیروزی در انتخابات، در نظر دارند بودجه‌ها را کمتر از مقداری که محافظه‌کاران در این مدت اعمال کردند، کاهش دهند.
در خصوص مهاجرت به عنوان یکی از اصلی‌ترین موضوعات انتخاباتی این دوره، نایجل فاراژ رهبر حزب استقلال بریتانیا (UKIP) معتقد است که باید از اتحادیه اروپا خارج شد و به حرکت آزاد کارگران اتحادیه اروپا به بریتانیا خاتمه داد. همچنین اعتقاد به کنترل شدید مرزها در برنامه‌های این حزب وجود دارد. این در حالی است که خانم نیکلا استرجن رهبر حزب ملی اسکاتلند معتقد است آقای فاراژ موضع شدیدی در برابر موضوع مهاجرت داشته و به همه موضوعات مربوط به خارجیان معترض است. در این رابطه خانم لینی وود رهبر حزب ملی‌گرای ولز نیز در برابر نظرات فاراژ در خصوص مهاجرین اعتراض داشته است.

اهم برنامه‌های انتخاباتی احزاب
برنامه‌های کاندیداها و احزاب در موضوعات اقتصاد، مهاجرت، آموزش، بهداشت و سلامتی، امور امنیتی، دفاعی و خارجی، اشتغال و دیگر امور اجتماعی قابل دسته‌بندی است. در این بخش به صورت اجمالی به اهم نظرات احزاب در زمینه اقتصاد و مهاجرت اشاره می‌شود.

حزب محافظه‌کار
حزب محافظه‌کار در برنامه‌های اقتصادی خود اعلام داشته که در نظر دارد کسری بودجه را تا سال 2018 ثابت نگه دارد و همچنین با برنامه‌ریزی‌های مورد نظر بودجه تا سال 20-2019 از طریق کاهش مخارج افزایش یابد. در زمینه مهاجرت این حزب در نظر دارد تا مدت انتظار برای کسب حقوقی مانند اعتبارات مالیاتی و یا دستیابی به مواهب اجتماعی را برای مهاجران به 4 سال افزایش دهد. همچنین در نظر است حقوق فرزندان مهاجران که خارج از انگلستان زندگی می‌کنند را متوقف کند. همچنین در صورت عدم توانایی مهاجرین در یافتن شغل پس از 6 ماه مهاجرت آنان ملغی خواهد شد. در نظر است تا میزان جذب مهاجرین به این کشور کاهش یافته و فقط سالانه صد هزار نفر امکان مهاجرت به این کشور را داشته باشند.

حزب کارگر
حزب کارگر نیز ایجاد مازاد بودجه، افزایش مالیات بر افرادی که چند ملک دارند، وضع مالیات بر سودگیرندگان بانکی و افزایش کمک هزینه‌های شخصی را در برنامه دارد. همچنین، کنترل قوی‌تر مرزها برای ممانعت از مهاجرت غیرقانونی، کاهش میزان مهاجرین کم مهارت و در عین حال تضمین عدم ممانعت از ورود دانشجویان و نیروهای کار ماهر و ممانعت از فعالیت آژانس‌های کاریابی که به استخدام مهاجران غیرقانونی اقدام نماید، از برنامه‌های این حزب در زمینه مهاجرت است.

حزب لیبرال دموکرات
اهم برنامه‌های حزب لیبرال دموکرات در زمینه اقتصاد، افزایش کمک هزینه‌های شخصی، کاهش کسری بودجه تا 2018 و مدنظر داشتن مالیات بر چند ملک می‌باشد. همچنین، برقراری مجدد کنترل در مرزهای خروجی به منظور تشخیص کسانی که بیش از مدت اعتبار ویزای خود در این کشور اقامت دارند، در نظر گرفتن کلاس‌های آموزش زبان انگلیسی برای مهاجران جویای کار در این زمینه مهارت لازم را ندارند و مطمئن شدن از اینکه مهاجرین اتحادیه اروپا شایستگی کسب منافع این کشور را دارند برنامه‌های اعلامی حزب لیبرال دموکرات در زمینه مهاجرت است.

حزب ملی اسکاتلند
حزب ملی اسکاتلند نیز عمده برنامه‌های اقتصادی خود را بر اصول زیرساختاری مثل انرژی و همچنین سرمایه‌گذاری در مزرعه‌های بادی قرار داده است. در زمینه مهاجرت نیز اعمال روش کانادایی برای جذب مهاجرین ماهر و اعطاء شهروندی را مطرح کرده است.

حزب ملی گرای ولز (Plaid Cymru)
این حزب نیز ایجاد کالج مهارت‌های عمران با تأکید بر انرژی‌ها و تکنولوژی‌های سبز، ایجاد یک شرکت انرژی دارای مالکیت عمومی، ایجاد بانک عمومی و بانک سرمایه‌گذاری تجاری ولز را در دستور کار اقتصادی خود قرار داده است. در زمینه مهاجرت نیز حمایت از حق پناهجویان جویای کار در زمان انتظار برای تعیین وضع اقامتی آنان در ولز و مذاکره و لابی با دولت برای بستن بازداشتگاه های موقت مطرح شده است.

حزب استقلال بریتانیا
حزب استقلال بریتانیا نیز افزایش کمک هزینه‌های شخصی، حذف مالیات بر ارث، ایجاد کمیسیون خزانه‌داری و طراحی یک مالیات در گردش بر کسب و کارهای بزرگ، قطع  بودجه کمک خارجی تا 9 میلیارد پوند در سال و ذخیره 8 میلیارد پوند در سال از طریق عدم پرداخت حق عضویت به واسطه ترک عضویت اتحادیه اروپا را در نظر دارد. همچنین، به کارگیری سیاست-های مهاجرتی به روش استرالیایی، کاهش جذب مهاجرین به 50 هزار نفر در سال و ایجاد اولویت برای دارندگان پاسپورت بریتانیایی اولویت‌های سیاست مهاجرتی این حزب به شمار می‌رود.

حزب سبز
برنامه‌های حزب سبز نیز به صورت دریافت 50درصد مالیات بردرآمد از کسانی که بیش از 100 هزار پوند در سال درآمد دارند، ملی کردن شرکت‌های راه‌آهن و انرژی، سخت‌گیری در زمینه فرار مالیاتی شرکت‌های چندملیتی و تعهد بریتانیا بر آینده‌ای بدون کربن اعلام شده است. در زمینه مهاجرت نیز کاهش تدریجی کنترل‌های مهاجرتی در بریتانیا، حقوق قانونی بیشتر برای پناهجویان و اجازه اقامت مهاجرین غیرقانونی که بیش از 5 سال در این کشور بوده‌اند (مگر اینکه خطرات جدی برای امنیت عمومی ایجاد کرده باشند) از برنامه‌های این حزب است.

پیش‌بینی آراء انتخابات
در نظرسنجی‌های انجام شده دو حزب محافظه‌کار و کارگر آرائی نزدیک به یکدیگر دارند. در خصوص 5 حزب دیگر نیز تفاوت فاحش و تعیین‌کننده‌ای در طرفداری مردم از این احزاب دیده نمی‌شود. همانگونه که گفته شد تشکیل دولت ائتلافی از احتمال بسیار بالایی برخوردار است. ادامه مناظرات و اظهار نظرات احزاب و همچنین میزان تأثیرگذاری آنان در افکار عمومی چیزی است که نتیجه انتخابات و یا ترکیب ائتلاف را در روزهای آینده تعیین خواهد کرد.