راهنمای مراکز مطالعاتی جهان (2)(مراکز مطالعات خاورمیانه و خلیج‌فارس، آسیای مرکزی، روسیه، قفقاز و اروپای شرقی، آسیا و اقیانوسیه)



چاپ نخست: فروردین ماه 1384

شابک: ۸ ـ ۳۵ ـ ۵۹۱۰ ـ ۹۶۴

قیمت: ۵۷۰۰ تومان

خرید

راهنمای مراکز مطالعاتی جهان (2)(مراکز مطالعات خاورمیانه و خلیج‌فارس، آسیای مرکزی، روسیه، قفقاز و اروپای شرقی، آسیا و اقیانوسیه)

تدوین: فیروزه میررضوی

گردآوری و ترجمه: افسانه احدی، ستوده زیباکلام
انتشارات موسسه ابرار معاصر تهران، کتاب مرجع
کدبازیابی در کتابخانه دیجیتالی دید: BB00020052803581210
 
پروژه راهنمای مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی جهان به‌عنوان یکی از برنامه‌های مصوب مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی تهران در سال ۱۳۸۱ و با هدف آشنا ساختن اساتید، روشنفکران، متخصصان، دانشجویان و سیاستمداران با مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی جهان و چگونگی ارتباط با این مراکز طراحی شد. مطابق با این هدف، اولین گام از اجرای این پروژه در سال ۱۳۸۱، با گردآوری اطلاعات مربوط به ۲۲۱ مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی به پایان رسید.

در همین راستا و در سال ۱۳۸۲ ضمن برنامه‌ریزی جدیدتر، گردآوری اطلاعات پیرامون مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی در چهار گروه جداگانه ۱) مراکز مطالعات استراتژیک، بین‌المللی، سیاست و روابط خارجی و علوم سیاسی ۲) مراکز مطالعات و تحقیقات منطقه‌ای ۳) مراکز مطالعات و تحقیقات نظامی، امنیتی و اطلاعاتی و ۴) مراکز مطالعات و تحقیقات ادیان، مذاهب و فرق سازماندهی شده است. جلد نخست این کتاب با ۱۸۹ مرکز در عرصه مطالعات استراتژیک، سیاست و روابط خارجی، سیاست بین‌المللی، روابط بین‌الملل و علوم سیاسی در سال ۱۳۸۲ به چاپ رسید. کتاب حاضر (جلد دوم) اطلاعات مربوط به ۲۴۲ مرکز در زمینه مطالعات منطقه‌ای شامل خاورمیانه و خلیج‌فارس، آسیای مرکزی، قفقاز، روسیه و اروپای شرقی، آسیا و اقیانوسیه را در اختیار خوانندگان گرامی قرار می‌دهد و شامل بخش‌هایی چون فعالیت‌ها، انتشارات، همایش‌ها، مسئولان، پژوهش‌ها، مراکز وابسته و راه‌های دسترسی به مراکز مورد نظر می‌شود. بدیهی است که به دلیل تعدد و گستردگی مراکز منطقه‌ای سایر مراکز مطالعات منطقه‌ای، شامل مناطق اروپا، آمریکا و آفریقا در جلد بعدی به چاپ می‌رسد.


در این کتاب برای سهولت در بهره‌برداری سریع و دقیق از مطالب دو فهرست فارسی و لاتین (در ابتدای کتاب) و یک فهرست براساس محل استقرار مراکز به همراه نمایه‌های موضوعی،‌ اشخاص، محل استقرار، نشریات و آدرس‌های اینترنتی و فهرست سایر مراکز مطالعات منطقه‌ای (در انتهای کتاب) قرار داده شده است. مؤسسه تهران امیدوار است که اطلاعات این کتاب بتواند منبع موثق و معتبری برای خوانندگان و علاقمندان به‌منظور آشنایی با مراکز تحقیقاتی جهان باشد.