آسیا 10
چین در آسیا و نظام بینالملل
از سیاست همسایگی تا حکمرانی در فناوری
مجموعه حاضر با تمرکز بر تحلیل تاثیرگذاری چین به مثابه یک ابرقدرت در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فناوری تدوین شده است. واقعیت این است که به نسبت اهمیت این ابرقدرت در شرایط جهانی امروز و همچنین پیوندهای دیپلماتیک و سیاسی که میان ایران و چین برقرار است، ادبیات قابل توجهی چه به شکل تالیف و چه به شکل ترجمه در کشور وجود ندارد. این در حالی است که برای کمک به درک و فهم بهتر سیاستگذاران و پژوهشگران از مناسبات دوجانبه، چندجانبه و جهانی پکن در سطح منطقهای و بینالمللی، بایستی علاوه بر تاسیس مراکز مطالعاتی و اندیشکدههای متعدد مختص چین، ترجمه و تالیف نظاممند آثار با کیفیت این حوزه از زبان چنینی و دیگر زبانها به عنوان یک برنامه تحقیقاتی مشخص در دستور کار قرار بگیرد.
در مقالات این مجموعه و به همت همکاران پژوهشی موسسه و همچین سایر پژوهگشران فعال در این زمینه، موضوعاتی متعددی از جمله راهبردهای چین در حوزه فناوری، سیاست همسایگی، مناسبات و تعاملات با ایران، روابط با برخی کشورهای منطقه غرب آسیا، ماهیت روابط سیاسی چین با برخی قدرتهای بزرگ و همچین تحلیل توانمندی این کشور در شکلدهی به مناسبات نظم و نظامات منطقهای مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است.
امید است علاوه بر استمرار تلاشی که موسسه مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر تهران در سه سال گذشته در زمینه انتشار آثار تالیفی و ترجمهای حوزه چین آغاز کرده، شاهد فعالیت سایر اندیشکدهها و مراکز مطالعاتی تخصصی کشورمان در حوزه چین شناسی باشیم.
Your Comment