نظرسنجی مؤسسه پیو درمورد تصور مردم دنیا از رهبری جهانی ترامپ و ایالات متحده آمریکا


نظرسنجی مؤسسه پیو درمورد تصور مردم دنیا از رهبری جهانی ترامپ و ایالات متحده آمریکا



چهارشنبه 28 تیر 1396





مؤسسه پژوهشی پیو، برای نخستین بار پس از پیروزی ترامپ‏، در روز پنجم تیر 96، نتایج نظرسنجی این مؤسسه را درمورد روی‌کار آمدن ترامپ و دیدگاه مردم دنیا درمورد رهبری جهانی آمریکا منتشر کرد.


این نظرسنجی که در میان 37 کشور جهان انجام شده، نشان می‌دهد فقط 22 درصد مردم دنیا به ترامپ اعتماد دارند. این درحالی است که در آخرین سال ریاست‌جمهوری اوباما، به‌طور متوسط حدود 64 درصد مردم به توانایی ترامپ برای ایفای نقش جهانی و به‌عنوان یک هدایتگر جهانی اطمینان داشتند.


نظرسنجی انجام شده، برمبنای سیستم D3 انجام شده‌است. در این سیستم داده‌ها با کیفیت بالایی جمع‌آوری می‌شوند و نظرسنجی در نقاط حساس و چالش‌برانگیز ـ مثلاً کانادا و مکزیک و اروپا در این نمونه ـ انجام می‌شود و نتیجه آن بر اساس تفسیر درک مصاحبه‌شندگان از موضوع موردنظر منتشر می‌گردد. در این نظرسنجی برخی شرکت‌ها و مراکز آمار و نظرسنجی داخلی آمریکا به‌منظور سنجش افکارعمومی داخلی، و دیگر مراکز پژوهشی و آماری برای انجام نظرسنجی در نقاط دیگر جهان مشارکت داشته‌اند و شیوه نظرسنجی به‌صورت انجام مصاحبه تلفنی و یا حضوری و چهره به چهره بوده است.


نظرسنجی با توجه به پاسخ مصاحبه‌شوندگان به دو پرسش خاص صورت گرفته، پرسش درمورد سیاست‌های اجرایی ترامپ و یا پیشنهادهایی که تا کنون عملی نشده مانند خروج از برجام  و نظرسنجی درمورد ویژگی‌های شخصیتی او.


در ادامه مهم‌ترین نتایج این نظرسنجی بیان خواهد شد.

1.نگرش منفی به نقش رهبری آمریکا در دوران ترامپ بیشتر شده است و این افزایش در هر دو سطح داخلی و خارجی بوده است. میزان اعتماد به ترامپ در سال آخر دوران ریاست‌ جمهوری اوباما 74 درصد بود که با آغاز ریاست‌جمهوری ترامپ به 22 درصد تنزل یافت.

2. میزان اعتماد به ترامپ و موفقیت آمریکا در ایفای این نقش در میان متحدان اروپایی و آسیایی آمریکا و نزدیکان این کشور بیش از سایر نقاط است. عدم اعتماد به ترامپ در میان کانادا و مکزیک که همسایگان آمریکا هستند بسیار زیاد است و تنها دو کشور از میان 37 کشور به ترامپ اعتماد دارند: روسیه و رژیم صهیونیستی.


3. در میان طرح ها و سیاست‌های اجرایی ترامپ، مخالفت او با برجام در مقایسه با سایر سیاست‌های اجرایی ازجمله ممنوعیت ورود مهاجران با مخالفت کمتری روبرو شده است. نگاه بریتانیا و اروپا به سیاست‌های ترامپ تقریبا مشابه نگاه منفی به سیاست‌های جورج بوش پسر است.


4. محبوبیت آمریکا در سطوح گسترده‌ای کاهش یافته است. نگاه مثبت به آمریکا در کشورهای مختلف آسیا، اروپا، آمریکا لاتین،‌ آمریکا شمالی و آفریقا کاهش چشمگیری داشته و میزان محبوبیت فقط در دو کشور روسیه و ویتنام افزایش پیدا کرده است.


5. نتایج جدیدترین نظرسنجی مؤسسه پیو نشان می‌دهد که افکار عمومی فقط درمورد ترامپ بی‌اعتماد نیست، بلکه پوتین با 53 درصد، شی‌جین‌پینگ با 53 درصد و آنگلا مرکل با 31 درصد، رأی عدم اطمینان افکار عمومی جهانی در رتبه‌های بعدی قرار دارند. مرکل در میان سیاستمداران بیشترین میزان اعتماد جهانی را به خود اختصاص داده است. (42 درصد مردم جهان به وی اعتماد دارند.)


6. نتیجه افکار سنجی پیو درمورد برخی پیشنهادها و طرح‌های وی نشان می‌دهد یک پیشنهاد و یک طرح وی با اقبال افکار عمومی جهانی روبه‌رو بوده است: پیشنهاد خروج آمریکا از برجام و طرح ممنوعیت مهاجرت کشورهای مسلمان؛ اکثریت مصاحبه‌شوندگان و مشخصاً اکثریت مصاحبه‌شوندگان اردنی و رژیم‌صهیونیستی آمریکا را در پیشنهاد خروج از برجام حمایت کرده‌اند. احداث دیوار مکزیک از سیاست‌هایی است که با مخالفت فراوانی (72 درصد آرا) روبه‌رو شده‌است.


درمورد طرح ممنوعیت مهاجرت به آمریکا نیز سه کشور لبنان، سنگال، و اردن با آن مخالفت بیشتری کرده‌اند در حالی‌که چهار کشور روسیه، لهستان، مجارستان، رژیم صهیونیستی و روسیه از آن حمایت کرده‌اند.


7. در میان ویژگی‌های شخصیتی ترامپ نیز 75 درصد گفته‌اند که او متکبر است، 65 درصد معتقدند که وی غیرقابل تحمل و 62 درصد براین‌باورند که او خطرناک است. درعین‌حال، 55 درصد مصاحبه‌شوندگان او را رهبری قدرتمند، 39 درصد کاریزماتیک، 26 درصد با صلاحیت، 23 درصد دغدغه‌مند نسبت به اقشار معمولی جامعه دانستند.


8. در بخش دیگری از نظرسنجی، از مردم پنج منطقه متفاوت جهان درمورد آینده روابط کشورهایشان با آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ سؤال شد و کشورهای آفریقایی خوشبین‌ترین افراد به آینده روابط کشورهایشان با آمریکا بودند. 26درصد آفریقایی‌ها براین‌باورند که روابط کشورهایشان در دوران ترامپ بهتر خواهد شد. ساکنان آسیای جنوب شرقی هفده درصد، آمریکای لاتین پانزده درصد، کشورهای غرب آسیا یازده درصد و اروپایی‌ها هشت درصد به بهبود روابط کشورهایشان با آمریکا در دوران زمامداری ترامپ امیدوارند.


9. در میان کشورهای مختلف جهان، میزان محبوبیت ترامپ در سرزمین‌های اشغالی رژیم صهیونیستی بسیار بالا و بیشتر از اوباما است. حدود 81 درصد از جمعیت رژیم صهیونیستی به ترامپ دیدگاه مثبتی دارند، هرچند که این میزان نوسان دارد. میزان محبوبیت اوباما در میان جمعیت رژیم صهیونیستی بین 49 درصد تا 71 درصد متغیر بوده و این نوسان ناشی از نارضایتی اهالی رژیم صهیونیستی از اوباما به‌دلیل توافق هسته‌ای با ایران بوده ‌است.


10. درمورد پیشنهاد ترامپ برای خروج از برجام نیز دیدگاه‌ها ترکیبی است‎؛ 34 درصد مردم با خروج آمریکا از برجام موافق هستند، درحالی ‌که 49 درصد با نادیده گرفتن برجام مخالفت می‌کنند.