افشای ایمیل سفیر امارات متحده در واشینگتن؛ تلاش برای همکاری با لابی صهیونیستی و فشار علیه ایران


افشای ایمیل سفیر امارات متحده در واشینگتن؛ تلاش برای همکاری با لابی صهیونیستی و فشار علیه ایران

 
یکشنبه 4 تیر 1396



حدود دو هفته پیش، ایمیل یکی از مرتبط‌‌ترین و بانفوذترین نمایندگان کشورهای خارجی در واشینگتن هک شد؛ این شخص کسی به‌جز یوسف العتیبه، سفیر امارات متحده در واشینگتن نبود. بخشی از ایمیل‌های فاش‌شده العتیبه در سایت اینترسپت و هافینگتون پست منتشر شد و فاش‌کننده این ایمیل‌ها وعده داده تا ایمیل‌های بیشتری را منتشر کند. درهمین‌حال، امارات نیز تأیید کرده که حساب ایمیلی (Hotmail) سفیر این کشور در واشینگتن هک شده است.

افشاکنندگان ایمیل سفیر امارات، خود را «افشاکنندگان جهانی»(1) نامیده‌اند. هدف آنان نیز این بوده که نشان دهند چگونه ممکن است یک کشور بسیار کوچک اما ثروتمند، بر لابی جهانی و منافع آمریکا تأثیر گذارد و حتی روابط این کشور را با متحدانش ـ ازجمله قطر و ترکیه ـ تحت تأثیر قرار دهد. آنها خاطرنشان کرده‌اند که می‌خواهند نشان دهند «چگونه از میلیون‌ها دلار پول برای تخریب روابط آمریکا با متحدانش و تغییر سیاست این کشور استفاده می‌شود».


یوسف العتیبه یکی از پرنفوذترین سفرای کشورهای خارجی در آمریکاست. نفوذ وی بیشتر مرهون ارتباط قوی او با افراد مختلف اعم از خبرنگاران، مقامات، تاجران و صرف هزینه‌های مختلفی است که با هدف‌های گوناگون ازجمله برگزاری میهمانی‌ها تا سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف متقبل می‌شود‎.


محتوای ایمیل‌های فاش‌شده سفیر امارات نیز حاکی از ارتباط بین امارات متحده عربی و یک مرکز نومحافظه‌کار حامی منافع رژیم صهیونیستی به نام «مؤسسه دفاع از دموکراسی»(2) است. مؤسسه دفاع از دموکراسی یکی از مراکزی است که در شکل دادن به سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا مؤثر است و همزمان با روی‌کار آمدن دولت ترامپ نیز این مؤسسه در تلاش برای شکل دادن به سیاست خارجی جدید آمریکا درقبال منطقه غرب آسیا برآمده است. ازهمین‌رو، سفیر امارات آن را به‌عنوان کانالی برای تأثیرگذاری بر ترامپ به‌منظور تحت فشار قرار دادن ایران یافته است.


افشای محتوای ایمیل سفیر امارات متحده عربی در واشینگتن درحالی‌که این کشور تاکنون رژیم صهیونیستی را به‌رسمیت نشناخته، عجیب به‌نظر می‌رسد؛ اما نقطه موردِ تفاهمِ پشت پرده، یک موضوع مشترک، یعنی «ایران» است. محتوای این ایمیل‌ها نشان از سطح بالا و قابل توجهی از همکاری پنهانی و پشت‌پرده امارات با مؤسسه نومحافظه‌کار دفاع از دموکراسی دارد؛ مؤسسه‌ای که توسط یک میلیارد صهیونیست به نام شِلدون ادلسون(3) ـ که با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیزهم‌پیمان است ـ اداره می‌شود.


ماجرای ایمیل‌های دنباله‌دار سفیر امارات و مقامات مؤسسه دفاع از دموکراسی از اینجا آغاز می‌شود که در 10 مارس 2017، مصادف با 20 اسفند 1395، مارک دووبویتس، رئیس اجرایی مؤسسه دفاع از دموکراسی ایمیلی برای یوسف العتیبه و جان هانا، مشاور پیشین دیک چِینی ارسال می‌کند که عنوان آن «هدف قرار دادن شرکت‌هایی که در ایران سرمایه‌گذاری می‌کنند» بوده است.


دوبوویتس در ایمیل خود فهرستی از شرکت‌هایی که با ایران فعالیت بازرگانی دارند را مشخص کرده و اعلام می‌کند که طبق گفتگوی قبلی، این فهرست از شرکت‌ها باید مورد هدف قرار گیرند. فهرست ضمیمه‌ای مارک دوبوویتس دربرگیرنده اسامی
شرکت‌های غیرآمریکایی بود که با عربستان سعودی و امارات متحده عربی در تعامل بوده و درصدد سرمایه‌گذاری در ایران بودند. فهرست مذکور شامل شرکت فرانسوی ایرباس و لوک اویل روسیه نیز می‌شد.


هدف دوبوویتس از رد و بدل کردن این ایمیل، شناسایی نام شرکت‌ها و استفاده از عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای جلوگیری از سرمایه‌گذاری این شرکت‌ها در ایران بود؛ امری که پس از برجام عملاً ناکام ماند!


ایمیل‌های افشاشده سفیر امارات در واشینگتن همچنین نشان‌دهنده دستور کار برنامه‌ریزی برای دیدار مقامات رسمی مؤسسه دفاع از دموکراسی مانند جاناتان اِسکنزِر، معاون این مؤسسه با مقامات امارات متحده عربی است‎. ازسوی‌دیگر، مقامات اماراتی نیز آمادگی خود را برای حضور شیخ محمد بن زاید، ولیعهد امارات متحده عربی و معاون فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور در این دیدار اعلام کردند.


از موارد دیگری که در دستور کار این دیدارها مطرح شده، تعیین سیاست‌های آمریکا ـ امارات برای تأثیرگذاری قطعی بر ایران است و دراین‌میان استفاده از ابزارهای اقتصادی، اجتماعی، اطلاعاتی و سایبری برای زیر فشار قرار دادن ایران به‌عنوان پاسخ احتمالی در برابر قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه مورد توجه قرار گرفته است.


از دلایل توجیه‌کننده این اقدام را می‌توان هراس کشورهای حاشیه خلیج فارس و رژیم صهیونیستی از بازتعریف و ازسرگیری روابط ایران با غرب پس از برجام دانست؛ به‌گونه‌ای‌که رژیم صهیونیستی و کشورهای حاشیه خلیج فارس به‌دلیل بیم ناشی از افزایش نفوذ و قدرت ایران پس از برجام بیش‌ازپیش به یکدیگر نزدیک شده‌اند‌ تاجایی‌که یکی از مقامات رده بالای صهیونیستی در نشریه هافینگتون پست از تلاش پشت‌پرده العتیبه برای نزدیکی هرچه بیشتر این کشور با رژیم صهیونیستی پرده برمی‌دارد: «سیاستی که العتیبه بنیان‌گذار آن بود: اگر اعراب و رژیم صهیونیستی جداگانه (در برابر ایران) ایستادگی کنند به‌دلیل تفاوت‌های سیاسی و ایدئولوژیک شکست خواهند خورد اما اگر در کنار یکدیگر در برابر ایران بایستند، قدرتمند خواهند بود».


به گفته دیوید وینبرگ، یکی از اعضای مؤسسه دفاع از دموکراسی، مقامات اماراتی به‌دنبال یافتن شریک آمریکایی برای عقب راندن ایران هستند و در جستجوی فردی هستند که «گفتار را به عمل تبدیل کند».

با توجه به افشای جزئیات فعالیت‌های مخرب دولت امارات متحده عربی علیه جمهوری اسلامی ایران، اجرای دقیق و بدون نقص برجام و پایبندی بیش‌ازپیش به تعهدات یکی از مهم‌ترین روش‌هایی است که جمهوری اسلامی ایران از راه آن می‌تواند با اقدامات اینچنینی مقابله کند. معرفی جاذبه‌های سرمایه‌گذاری خارجی ایران و تضمین امنیت سرمایه‌گذاری خارجی در کشور، کنش مناسبی است که عملکرد مخرب کشورهای حاشیه خلیج فارس را علیه جمهوری اسلامی ایران خنثی خواهد کرد.

پاورقی
 
1. GlobalLeaks
2. Foundation for Defense of Democracies (FDD)
3. Sheldon Adelson

منابع