جستارهایی درباره طوفانالأقصی
منازعه فلسطین و رژیم صهیونیستی که بهعنوان یکی از طولانیترین منازعات بینالمللی شناخته میشود، با عملیات طوفانالأقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ دچار تحول عمیقی شد. این عملیات در شرایطی رخ داد که عادیسازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل پیش میرفت و آمریکا بهدنبال کاهش تمرکز خود در غرب آسیا برای مقابله با چین بود. طوفانالأقصی، علاوه بر بازگرداندن توجه به مسئله فلسطین، موجب شد که معادلات منطقهای و بینالمللی تغییر یابد و ادغام رژیم صهیونیستی در منطقه به چالش کشیده شود. این عملیات همچنین ضعفهای امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل را نمایان کرد و قدرت نرم کشورهای حامی اسرائیل، بهویژه غرب، دچار تزلزل شد.
در این زمینه، پژوهشکده مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر تهران، به تدوین مقالات متعددی برای بررسی ابعاد مختلف عملیات طوفانالأقصی و پیامدهای آن مبادرت ورزیده است. این مقالات، ازجمله به بررسی واکنش جریان سلفیـجهادی نسبت به جنگ غزه، غافلگیری رژیم صهیونیستی، و نقش کمیتههای بررسی شکست در اسرائیل پرداختهاند. همچنین، کنشگری انصارالله یمن، رفتار آمریکا در مواجهه با بحرانهای اسرائیل، و استراتژی محور مقاومت در طوفانالأقصی مورد تحلیل قرار گرفته است. علاوهبراین، مقالات به تضعیف تصویر اقتدار رژیم صهیونیستی و تأثیرات آن بر افکار عمومی جهان و گرایش به اسلام و فلسطین پس از این عملیات پرداختهاند. در نهایت، ارزیابی افکار عمومی در اسرائیل نسبت به مفهوم «پیروزی» و عملکرد مقامات صهیونیستی در این بحران بررسی شده است.
این مجموعه مقالات بهمنظور تحلیل دقیقتر تحولات منطقهای پس از طوفانالأقصی، بهعنوان یکی از مهمترین تحولات غرب آسیا، تدوین شده است.
فهرست مطالب
جریان سلفی ـ جهادی و جنگ غزه
یاسر قزوینی حائری
تأملی درباره غافلگیری با تأکید بر غافلگیری رژیم صهیونیستی در طوفان الأقصی
فرهاد وفاییفرد
کمیته بررسی در رژیم صهیونیستی: ساختار، تاریخ و آینده احتمالی
محسن فرهادخانی
عوامل مؤثر بر کنشگری یمن در جنگ غزه؛ یک ارزیابی راهبردی
احمد حاجی صادقیان
مؤلفههای رفتاری آمریکا در بحرانهای رژیم صهیونیستی
علی نوریپور
موازنه تهدید ترکیبی: راهبرد محور مقاومت در طوفانالأقصی
الله کرم مشتاقی
شکست ترمیمناپذیرِ تصویر اقتدارمحور رژیم صهیونیستی در طوفانالأقصی
سلمان رضوی
جنگ غزه و تقویت گرایش به اسلام و فلسطین
حسین عسگریان
افکار عمومی رژیم صهیونیستی و معنای «پیروزی» در جنگ غزه
مترجم: پوریا کوششیان
نظر شما