«سیاستهای امپراتوری. ایالات متحده، اسرائیل و خاورمیانه»
«سیاستهای امپراتوری. ایالات متحده، اسرائیل و خاورمیانه»
سهشنبه 9 اردیبهشت 1393
انتشارات کلریتی پرس ، در اول مه 2014، کتابی به قلم جیمز پتراس ، با عنوان «سیاستهای امپراتوری. ایالات متحده، اسرائیل و خاورمیانه» منتشر نموده است که لحنی انتقادی نسبت به سیاست دولتهای پیاپی آمریکایی دارد.
ناشر مدعی است کتاب حاضر، ادراکی منحصربهفرد از امپراتوریسازی آمریکا ساخته و شیوة توسعة حضور این کشور در خارج ایجاد میکند. این موضوعات، بر اساس گفتة نویسنده به کمک چهار عامل قابل بررسی است که عبارتند از: 1) رشد دولت امنیتی و کاهش استانداردهای زندگی؛ 2) فناوریهای پیشرفته برای جاسوسی بینالمللی از دوستان و دشمنان این کشور با کاهش رقابت اقتصادی و شکستهای نظامی؛ 3) تعهد و درگیری طولانیمدت در مقیاس بالا و با هزینه از منابع اقتصادی و نظامی برای جنگهای خاورمیانهای، به ضرر منافع شرکتهای بزرگ، اما به نفع رژیم صهیونیستی؛ و 4) تأثیر قدرت رژیمی خارجی (اسرائیل) ازطریق پیکربندی حامیان داخلی صهیونیسم.
نویسنده معتقد است با توجه به فعل و انفعالات این چهار ویژگی، امپراتوریسازی آمریکا در میان کشورهای امپراتوری، بیسابقه بوده و درحالحاضر نیز هیچ نمونة مشابهی ندارد. بهدلیل تأثیر اسرائیلی ـ صهیونیستی بر سیاست امپراتوری آمریکا، آماج اصلی و هدفهای جنگی امپراتوری آمریکا، کشورهای خاورمیانه هستند. اغراض اسرائیلی و صهیونیستی مؤثر بر آمریکا، افزایش قدرت منطقهای اسرائیل در خاورمیانه و سلب مالکیت از مردم فلسطین را مد نظر قرار میدهند. با این حال، هزینة تریلیون دلاری جنگ برای اسرائیل، موجب شکاف داخلی آمریکا، از سویی میان نخبگان سیاسی حامی جنگهای جدید و ازسویدیگر، مردمی شده است که معتقد به اولویت رفاه اقتصادی عمومی هستند.
پژوهش حاضر نشان میدهد که چگونه پایههای داخلی امپراتوریسازی آمریکا درحال فرسایش هستند و ریاستجمهوری این امپراتوری را ناگزیر به تغییر رویکرد، در جستجوی مذاکرات دیپلماتیک درخصوص مداخلات جدید نظامی، بهویژه در دو مورد سوریه و ایران نموده است.
سیاستهای امپریالیستی، بهعنوان نزاع چندجانبه قدرت بین نخبگان نظامی و اقتصادی، رژیم اسرائیل و پیکربندی قدرت صهیونیسم، جنبشهای خارجی مقاومت و نظامهای ملیگرا و مردم ایالات متحده آمریکا درنظر گرفته میشود. این تفکیک نزاع قدرتها بیش از پرسشی آکادمیک است و مبین این امر خواهد بود که آیا آمریکا به حکومتی شدیداً امنیتی بدل خواهد شد که ازسوی دولتی نژادپرست و نظامی، بهدنبال مشارکت در جنگهای بیپایان اداره میشود یا به ریشههای اصیل خود بهعنوان جمهوری دموکراتیک مستقلی که آزاد از مداخلات خارجی است، بازخواهد گشت.
بخش نخست این کتاب، با عنوان دولت امپراتوری، شامل فصلهایی است که عبارتند از: حدفاصلهای درحال تغییر مداخلات امپریالیستی آمریکا در درگیریهای جهانی؛ متافیزیک نظامی دولت اوباما فرصتهای دیپلماتیک را رد میکند؛ سقوط آمریکا (و دیگران).
در بخش دوم با عنوان امپریالیسم سایبری، نویسنده به منطق پشت جاسوسی جمعی: امپراتوری و امپریالیسم سایبری؛ معنای ژرفتر جاسوسی جمعی آمریکا میپردازد.
بخش سوم با عنوان دولت امنیتی: بنیانهای داخلی امپراتوری، دربرگیرندة بخشهایی با عناوین زیر است: ساخت توطئههای تروریستی؛ افزایش دولت امنیتی و نبود مخالفت مردمی؛ قواعد ریاستجمهوری بهواسطة فریب: استاد محافظهکاری و فریب؛ دو وجه دولت امنیتی: سرپوش نهادن بر نپرداختن مالیاتها، کلاهبرداری مالی و پولشویی همزمان با نظارت پلیسی بر شهروندان.
بخش چهارم با عنوان قدرت اسرائیل در ایالات متحده آمریکا، شامل عناوین زیر است: اسرائیل کنگرة آمریکا را میخرد: تخریب مذاکرات صلح ایران و آمریکا؛ اوباما با اسرائیل و علیه جهان؛ پانزده دقیقه رئیسجمهور آمریکا.
جلادان حاضر اسرائیل: آیپک به واشنگتن حمله میکند؛ تغییر شگرف مؤسسات خیریة یهودی آمریکا.
بخش پنجم با عنوان جنگها و ترورهای امپریالیستی و صهیونیستی در خاورمیانه: فلسطین، ایران، سوریه و یمن، دربرگیرندة بخشهایی با عناوین زیر است: تروریسم اسرائیلی: راهحل نهایی برای مسئلة فلسطین؛ اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: قربانی کردن فلسطین برای کمک هزینههای انتخاباتی؛ بمبافکنهای اسرائیلی: نیروی هوایی القاعده؛ راه خونین به دمشق: جنگ سه متحد بر دولتی دارای حق قیمومیت؛ عربستان سعودی: دیکتاتوری رانتی قهقرایی و تروریسم جهانی؛ توافق موقت ایران ـ آمریکا: پیشرفت تاریخی یا خیانت تاریخی؛ قتل انور الاولاکی توسط فیات؛ الیگارشی، عوامفریبی و شورش جمعی... علیه دموکراسی.
نظر شما