انتخابات 2020 و سیاست خارجی آمریکا


انتخابات ریاست جمهوری 2020 ایالات متحده ، علاوه بر زورآزمایی برای شکل دادن به سیاست داخلی در این کشور میان دو جریان فکری محافظه کار و لیبرال است ، بر حوزه سیاست خارجی و سیاست امنیتی این کشور نیز تاثیر می گذارد. 
در حالی که برخی از حامیان دونالد ترامپ ، رییس جمهوری امریکا بر رویکرد ملی گرایانه با هدف اولویت بخشی به منافع ملی ایالات متحده تاکید دارند ، طرفداران جو بایدن ، معاون رییس جمهوری پیشین امریکا همچنان بر ادامه رویکرد بین الملل گرایی با هدف اولویت بخشی به منافع جهانی ایالات متحده پافشاری می کنند. 
برنده انتخابات نوامبر 2020 مشخص خواهد کرد که آیا ایالات متحده مسیر تعیین شده از چهار سال پیش برای ملی گرایی را ادامه خواهد داد یا بعد از وقفه ای چهار ساله ، به دوران بین الملل گرایی بازخواهد گشت. با این حال، قابل انتظار خواهد بود که فارغ از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری 2020 ، جهت گیری سیاست خارجی دولت بعدی امریکا نه به اندازه دولت دونالد ترامپ مبتنی بر ملی گرایی تهاجمی باشد و نه به اندازه دولت های پیش از آن ، بین الملل گرایی مشارکت جویانه . 
با توجه به این که شرایط داخلی ایالات متحده و محیط بین الملل طی چهار سال ریاست جمهوری دونالد ترامپ تغییرات قبال توجهی داشته است ، چه بسا در چهار سال آینده ، ملی گرایی نوع ترامپی و بین الملل گرایی نوع بایدنی با هم تلفیق شوند و رویکرد جدیدی از سیاست خارجی به نمایش گذاشته شود که شاید بتوان آن را "ملی گرایی مشارکت جویانه" یا "بین‌الملل‌گرایی خودبرتر پنداری" نامید .  
نگاهی به تفاوت دیدگاه دونالد ترامپ و جو بایدن به عنوان نمایندگان دو جریان اصلی فکری در امریکا در قبال موضوعات مهم جهانی، چشم انداز بهتری را برای سنجش سیاست خارجی دولت بعدی ایالات متحده فراهم می کند. 

امور دفاعی 
ترامپ در تلاش است هزینه های دفاعی را افزایش دهد و ضمن تمرکز بر "رقابت بزرگ" با چین و دیگر دشمنان ایالات متحده، تعهدات نظامی امریکا در افغانستان و غرب آسیا را کاهش دهد. اما بایدن با وجود مخالفت با برخی مداخله جویی های نظامی امریکا در خارج از کشور، شکل محدودی از راهبرد استفاده از زور در حل مشکلات بین المللی را می پذیرد . با این حال ، بایدن در مقایسه با ترامپ به دیپلماسی و همکاری جمعی از طریق اتحادها و نهادهای جهانی بیشتر اهمیت می دهد و در قبال رفتارهای یکجانبه گرایی ایالات متحده ، محتاطانه برخورد می کند. 

مبارزه با تروریسم 
در حالی که ترامپ در مقابل تهدیدات تروریستی، سیاست چند وجهی را در پیش گرفته است که شامل تقویت نظارت بر فعالیت های تروریستم داخلی، گسترش استفاده از حملات پهپادی در خارج از امریکا است ؛ بایدن ایده استراتژی جدیدی موسوم به "مبارزه با تروریسم پلاس" Counterterrorism Plus را مطرح کرده است که بر مبارزه با شبکه های تروریستی در جهان با استفاده از گروه های کوچک نیروهای ویژه نظامی به جای استقرار نیروهای بزرگ ارتش امریکا متمرکز است.
تجارت بین الملل 
ترامپ بارها نظام تجارت بین الملل را ناعادلانه و مضر برای منافع ملی ایالت متحده توصیف کرده و اصلاح بنیادین آن را درخواست کرده است . از نظر ترامپ، علت اصلی کسری تجاری هنگفت امریکا، کاهش تولید ملی و از بین مشاغل امریکایی ها ، ریشه در نابرابری ساختار تجارت بین الملل دارد که باید به سرعت تغییر کند. اما بایدن ضمن اذعان به وجود مشکلات در قوانین تجارت جهانی، بر تقویت همکاری میان متحدان تجاری ایالات متحده و حفظ نظام تجارت جهانی از طریق آزادسازی تجارت و پرهیز از سیاست های تعرفی و جنگ تجاری تاکید دارد. 
روسیه 
در حالی که ترامپ تلاش کرده است روابط صمیمانه ای با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برقرار کند ایجاد کرده ، مناسبات واشنگتن و مسکو زیر سایه اتهام دخالت روسیه در انتخابات 2016 امریکا دچار مشکلاتی شده است. ترامپ بارها برای همکاری نزدیک تر با مسکو، کاهش فشارهای تحریم هایی بر روسیه و عقد پیمان های مهم کنترل تسلیحاتی میان امریکا و روسیه وعده هایی داده است اما اغلب ، این وعده ها تحقق نیافته است. در مقابل بایدن، تاکید دارد که روسیه با رهبری ولادیمیر پوتین در تلاش است ناتو را تضعیف، اتحادیه اروپا را تقسیم و سیستم انتخاباتی امریکا و بنیادهای دموکراسی غربی را نابود کند. وی معتقد است ایالات متحده باید سیاست سختگیرانه تری را در قبال روسیه در پیش گیرد.  
چین 
ترامپ ، چین را به "سوءاستفاده های اقتصادی " مانند سرقت اموال معنوی ، دستکاری ارز ، پرداخت یارانه صادراتی و جاسوسی اقتصادی علیه امریکا متهم می کند و معتقد است برای محافظت از کارگران آمریکایی و کاهش کسری تجاری هنگفت با چین باید اقدامات تهاجمی علیه پکن به راه انداخت ؛ راهبری که با توجه به خسارات ناشی از ویروس کرونا بر اقتصاد امریکا ، به یکی از اولویت های دولت ترامپ بدل شده است . 
در مقابل بایدن از برنامه های دولت ترامپ در مواجه با چین انتقاد کرده و معتقد است این سیاست ها نه فقط فشار بیشتری را بر چین وارد نمی کند، بلکه در نهایت موجب سوق یافتن متحدان واشنگتن به سمت پکن می شود.
غرب آسیا
رویکرد ترامپ در قبال غرب آسیاحمایت گسترده تر از رژیم اسرائیل، عربستان سعودی و مصر است و سیاست به شدت خصمانه تری را در مقابل جمهوری اسلامی ایران دنبال می کند. وی همچنین قول داده است که به "جنگ های بی پایان" در منطقه غرب آسیا پایان دهد و نیروهای آمریکایی را از منطقه خارج کند. اما بایدن با توجه به سوابق کاری خود در مقام سناتوری یا معاونت ریاست جمهوری، تقویت حضور دیپلماتیک یا نظامی در غرب آسیا را مورد تاکید قرار می دهد. بایدن ضمن حمایت کامل از رژیم اسرائیل، حامی سیاست تشکیل دو کشور در سرزمین فلسطین است و وعده داده است امریکا را به توافق هسته ای 2015 با ایران برگرداند. 
کره شمالی 
ترامپ در طول قریب به چهار سال ریاست جمهوری ، توجه ویژه ای به موضوع کره شمالی داشته و دیدارهای بی سابقه ای با کیم جونگ اون ، رهبر این کشور برگزار کرد تا پیونگ یانگ را به پایان برنامه هسته ای تشویق کند. با این حال، سه بار دیدار ترامپ و کیم، نتیجه ای در برنداشت و بایدن این دیدار رویکرد دولت ترامپ را مشروعیت بخشی به " دیکتاتوری در کره شمالی " توصیف  و محکوم کرده است.