نگاهی تطبیقی به سیاست خارجی قدرت‌های بزرگ (تأثیرات داخلی و بین‌المللی بر رفتار دولت)



چاپ نخست: اسفند ماه 1393

شابک:
0 ـ 224 ـ ۵۲۶ ـ ۹۶۴ ـ ۹۷۸
قیمت: ۲۵۰۰۰ تومان
 
 نگاهی تطبیقی به سیاست خارجی قدرت‌های بزرگ (تأثیرات داخلی و بین‌المللی بر رفتار دولت)
 
مترجم: عسگر قهرمانپور
انتشارات موسسه ابرار معاصر تهران، کتاب تخصصی
کد بازیابی در کتابخانه دیجیتالی دید: 945FF2D
 
 
تحولات جاری در نظام بین‏الملل، از جنگ‏های داخلی در آفریقا گرفته تا مذاکرات دشوار هسته‏ای جمهوری اسلامی ایران با قدرت‏های بزرگ جهان و ظهور گروه تروریستی موسوم به داعش در منطقة خاورمیانه و دراین‌میان، چگونگی بازیگری دولت‏ها نشان از آن دارد که امروزه کشورها بیش از هر زمان دیگری باید به سیاست‏گذاری خارجی اهمیت بدهند. در صحنة بین‏المللی، هر کدام از کشورها درپی تأمین منافع ملی خود هستند و لذا شیوۀ سیاست‏گذاری خارجی و تعامل با جهان بیرون بسیار مهم است. کتاب «سیاست خارجی در چشم‌انداز تطبیقی: تأثیرات داخلی و بین‌المللی بر رفتار دولت» با تمرکز بر سیزده کشور، نگاهی تطبیقی به سیاست خارجی دارد و تلاش می‌کند دیدگاه‌های نظری را دربارة اینکه چگونه عوامل بیرونی و درونی بر امور خارجی دولت‌ها تأثیر می‌گذارند، چهارچوب‌بندی کند.
هدف از ترجمة اثر حاضر روشن است. واحدهای درسی زیادی دربارۀ سیاست خارجی تطبیقی، سیاست امنیتی تطبیقی، امنیت بین‌الملل، تحلیل سیاست خارجی و تصمیم‌گیری سیاست خارجی وجود دارند که در دانشگاه‌های سراسر جهان تدریس می‌شوند، اما هنوز کتاب جامعی وجود ندارد که رفتار دولت‌ها را به روش تجربی و نظری بیان کند و این کتاب تلاش می‏کند که چنین خلائی را پر کند. این کتاب فراتر از مجموعه‌ مقالات دربارة «قدرت‌های بزرگ» است؛ چون کشورهایی در آن گنجانده شده‌اند که هنوز وارد باشگاه قدرت‏های بزرگ نشده‏اند؛ اما با توجه به اینکه سیاست خارجی همة قدرت‏های بزرگ به‌جز ایالات متحده و اتحادیه اروپا در آن بیان شده است، نام کتاب را نیز به‌مسامحه به «سیاست خارجی قدرت‏های بزرگ» تغییر داده‌ایم. تبیین سیاست خارجی ایالات متحده و اتحادیه اروپا خود مقوله‏ای مفصل است که نگارندگان کتاب ترجیح داده‏اند در کتاب دیگری به آن بپردازند. هرچند کشورهای انتخاب‌شده در این کتاب ازنظر منطقه‌ای گروه‌بندی شده‌اند، همچنان به‌تنهایی نیز قابل مطالعه‌اند. دانشجویان و محققان می‏توانند هر فصل را به‌طور مستقل مطالعه کنند و همزمان با سیاست خارجی کشورهای دیگر مقایسه نمایند.
هر فصل بر ماهیت و تبیین‌های سیاست‌های خارجی دولت آن کشور تمرکز می‏کند و به بخش‌هایی تقسیم می‌شود که به بستر تاریخی سیاست خارجی کشورِ مربوط، عوامل بیرونی، عوامل درونی و چگونگی ایفای این عوامل در مثال‌های موضوعات سیاست خارجی معاصر می‌پردازد. بدین‌سان، هر مطالعۀ موردی به‌نوبة‌خود به موضوع کلی کتاب، یعنی فهم تأثیرات داخلی و بین‌المللی بر سیاست خارجی کمک می‌کند. در کنار مطالعات موردی، اطلاعات آموزشی نیز در این کتاب گنجانده شده ‌است تا دانشجویان را به اندیشه انتقادی و ارتباط با بحث نظری فصل نخست تشویق کند.
یکی از اهداف مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی تهران، تأثیرگذاری بر روندهای سیاست خارجی در روابط دوجانبه و بین‌المللی کشورهای هدف است و لذا با ترجمه و نشر این کتاب تلاش دارد گام کوچکی را در این مسیر بردارد. این مؤسسه ضمن قدردانی از مترجم کتاب، امیدوار است مطالعۀ آن برای تصمیم‏گیران خارجی کشورمان و دانشجویان و پژوهشگران حوزة سیاست خارجی سودمند واقع شود.