ساختار دولت صهیونیستی اسرائیل (جلد دوم)



چاپ نخست: فروردین ماه ۱۳۸۵

شابک:۲ ـ ۰۲۷ ـ ۵۲۶ ـ ۹۶۴

قیمت: ۸۲۰۰ تومان

خرید

 
ساختار دولت صهیونیستی اسرائیل (جلد دوم)

مترجم: علی جنتی
انتشارات موسسه ابرار معاصر تهران
کدبازیابی در کتابخانه دیجیتالی دید: BB00020063203411115 

اشغال سرزمین‌های عربی فلسطین توسط یهودیان صهیونیست و حمایت قدرت‌های بزرگ بین‌المللی، ازجمله مهم‌ترین و پرماجراترین حوادث قرن گذشته محسوب می‌شود که آثار و تبعات نامیمون آن برای منطقه خاورمیانه و جهان اسلام همچنان ادامه دارد. متأسفانه تلاش‌ها و مبارزات ملت فلسطین برای دستیابی به حقوق اولیه خود و برخورداری از یک دولت مستقل که بتواند مردم آن سامان را از فقر، آوارگی و سلطه بیگانه نجات دهد به دلیل فشار و یک‌جانبه‌نگری همان قدرت‌ها و ضعف و وادادگی دولت‌های مؤثر منطقه تاکنون ناکام مانده و در شرایطی که هر ساله هزاران نفر از یهودیان سراسر جهان به فلسطین اشغالی مهاجرت می‌کنند، مردم آواره فلسطین در شرایط بسیار سخت و دشوار در کرانه غربی و نوار غزه و یا سایر کشورهای منطقه و جهان زندگی فلاکت‌باری را می‌گذرانند.

شناخت اسرائیل به عنوان پدیده‌ای شوم که همچون غده‌ای سرطانی در بین ملت‌های مسلمان سر برآورده و با جلب میلیون‌ها نفر از یهودیان جهان دولتی اشغالگر و توسعه‌طلب را پایه‌گذاری نموده و با توسعه مؤسسات و نهادها و بسیج تمامی امکانات مادی و انسانی در سطح جهانی به صورت یک دولت منطقه‌ای درآمده است ازجمله مهم‌ترین و اساسی‌ترین وظایف جامعه بین‌المللی و به ویژه ملت‌های مسلمان منطقه می‌باشد. دولتی که بلندپروازی‌های آن تنها منحصر به اشغال سرزمین فلسطین نبوده و حاکمیت بر نیل تا فرات را در سر می‌پروراند.

آشنایی با رژیم صهیونیستی تنها از راه پیگیری اخبار روزانه رسانه‌ها و اظهارات توجیه‌گرانه مقامات آن رژیم و یا مقالات و نوشته‌های نویسندگان غربی امکان‌پذیر نیست و نیاز به بررسی محققانه و از درون آن سرزمین دارد. کتابی که پیش روی شماست توسط مؤسسه مطالعات فلسطین که از معتبرترین نهادهای پژوهشی در زمینه فلسطین می‌باشد و به همت جمعی از اساتید، محققان و کارشناسانی تدوین گردیده است که برخی از آنان تحصیلات خود را در دانشگاه‌های اسرائیل گذرانده و بیشتر آنان با زبان عبری آشنا هستند و آمیزه‌ای از شناخت عمیق داخلی و بینش وسیع خارجی را به رشته تحریر درآورده‌اند.

این کتاب، ضمن معرفی ساختار سیاسی، ایدئولوژیک، تبلیغاتی، اقتصادی، اجتماعی، علمی، قانونی و استراتژیک اسرائیل به تشریح مقولات مهمی چون شهرک‌سازی و آبادی‌های یهودی‌نشین، صهیونیسم و وضعیت احزاب سیاسی، تحولات جمعیتی، فلسطینیان سرزمین‌های ۱۹۴۸ و تحول در روابط اعراب و اسرائیل می‌پردازد و با نگرشی تحلیلی و واقع‌بینانه به دور از احساسات و عواطف ملی‌گرایانه پیشینه آن رژیم و تحولات نیم قرن گذشته آن را مورد مطالعه و بررسی قرار می‌دهد و در این رهگذر با استفاده از منابع اولیه اسرائیلی و ارائه جداول آماری و نمودارها، مطالب خود را مستند می‌سازد.

مؤسسه مطالعات فلسطین، قبلاً نیز در سال ۱۹۹۶ تحقیق مشابهی را تحت عنوان راهنمای عمومی اسرائیل منتشر ساخته که مورد استقبال گسترده اندیشمندان به ویژه در جهان عرب قرار گرفته و چندین بار تجدید چاپ شده است. آنچه امروز پیش روی شماست ارزیابی آخرین تحولات و رویدادهای مهم در صحنه اسرائیل و فلسطین می‌باشد که با گذشت هشت سال و تحولات سریع و پرشتاب و دریافت‌ها و داده‌های جدید روزآمد گردیده و در آوریل سال ۲۰۰۴ انتشار یافته است.