گزارش دوازدهمین پیش نشست کنفرانس سالانه رژیم صهیونیستی پژوهی



دوازدهمین پیش نشست کنفرانس سالانه رژیم صهیونیستی پژوهی تحت عنوان «نقش رسانه‌های رژیم صهیونیستی در بازتولید ایدئولوژی رژیم صهیونیستی» روز چهارشنبه 2 شهریورماه 1399 در سالن اجتماعات موسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران با حضور جهانگیر الماسی، عطا مقدم فر، محمدرضا شاه‌حسینی و محسن ارتضایی و جمعی از کارشناسان این حوزه برگزار شد.

در ابتدا فاطمه نکولعل آزاد دبیر اجرایی نشست ضمن خوش‌آمد گویی و تبیین اهداف این نشست عنوان کرد: لابی‌های صهیونیست مالکیت هفتاد درصد از کمپانی‌های بزرگ جهانی را دارا می‌باشند. این جریان دو فرضیه را به ذهن متبادر می‌سازد اول آنکه صهیونیست‌ها درصدد هستند با اشراف و مالکیتی که بر صنعت فیلم و سینما دارند اعمال وحشیانه خود را در نزد افکار عمومی توجیه کنند. دوم آنکه این گروه به دنبال افزایش سرمایه‌های خود هستند و هیچ‌گونه مقاصد سیاسی و ایدئولوژیک را دنبال نمی‌کنند و صرفاً به دنبال منافع اقتصادی خود هستند.

 جهانگیر الماسی در پاسخ به دو فرضیه مطرح‌شده گفت: منافع اقتصادی با منافع سیاسی رژیم صهیونیستی در یک راستاست و جدا از هم نیستند، این امر را می‌توان در فرهنگ یهود از گذشته تاکنون جستجو کرد.

در ادامه ایشان به این نکته اشاره داشتند که رژیم صهیونیستی در حوزه رسانه و سینما نه‌تنها منافع ندارد بلکه استراتژی و تاکتیک دارند و با برنامه‌ریزی در آن حوزه عمل می‌کنند و اصولاً این امر به یک جغرافیای خاص محدود نمی‌شود، به‌عبارتی‌دیگر امروزه لابی‌های صهیونیستی در اکثر جغرافیای جهان علاوه برساختن فیلم در بخش توزیع و پخش در رسانه‌ها نیز به‌صورت پررنگ نقش‌آفرینی می‌کنند.

دکتر عطاء مقدم فر بابیان اینکه ما اطلاعات بسیار کمی از رژیم صهیونیستی داریم و درست آن را نمی‌شناسیم و این عدم شناخت برای مجریان سیاست‌های ما بسیار آسیب‌زاست اشاره داشتند که: جمهوری اسلامی ایران را می‌توان یک موجودیت عقیدتی فرهنگی و رژیم صهیونیستی را یک موجودیت عقیدتی امنیتی دانست که یک نظام رسانه‌ای توانمند دارد.

ایشان در ادامه به این بحث که امروز رژیم صهیونیستی سعی دارد چه تصویری از خود به دنیا نشان دهد پرداختند و گفتند: استراتژی رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در فضای رسانه‌ای این نیست که دیگر به نحوی مظلوم‌نمایی کند بلکه تلاش می‌کند خود را به مولود طبیعی، یک مقدر تاریخی و کشور صلح بازنمایی کند. به عبارتی رژیم صهیونیستی تلاش دارد با این ژست رسانه‌ای از خود، یک تصویر مثبت بسازد و از دیگر کشورهای خاورمیانه یک چهره منفی بیافریند. به یک معنا در تلاش است که یک سلب شخصیت از انسان‌های خاورمیانه‌ای انجام دهد.

دکتر محمدرضا شاه‌حسینی در ابتدا با ارائه نقدی نسبت به دیدگاه سخنران قبلی به این موضوع پرداختند که اتفاقاً ما رژیم صهیونیستی را به‌خوبی می‌شناسیم اما شایدمی توان گفت یهود را به‌درستی نمی‌شناسیم. ایشان در ادامه گفتند: فروپاشی رژیم صهیونیستی حتمی است و این فروپاشی درست درجایی است که اتفاقاً همه تصور می‌کنند که آن نقطه قوتش است.

این پژوهشگر با اشاره به گذشته تاریخی و دینی اشاره کرد که از ابتدا تاکنون دو جریان زندگی اسلامی و شیطانی روبروی هم قرار داشته‌اند و این تقابل امروز هم ادامه یافته است. درواقع شیطان امروز در یهود خود را تجلی بخشیده است که سعی کرده است این سبک زندگی شیطانی را هم در جهان غالب کند؛ اما جمهوری اسلامی ایران باعث شده است که با قول متضاد هژمونی رژیم صهیونیستی ازجمله در رسانه فروبپاشد.

محسن ارتضایی به‌عنوان آخرین سخنران این نشست اشاره داشتند که: درواقع شناخت ما از این رژیم نادقیق و غیرواقع است؛ اما این عدم شناخت ما به معنای از بین رفتن ماهیت و موجودیت این رژیم نیست.

ایشان در ادامه با تأکید بر محور اصلی نشست که به ایدئولوژی صهیونیسم و نقش آن در رسانه است پرداختند و به سه منبع، روایت و ایدئولوژی صهیونیسم اشاره کردند. این سه مؤلفه عبارت است از قرائت برآمده از اندیشه یهود، قرائت سیاسی و ملی و قرائت مبتنی بر نژاد که قرائت آخری در طی دهه‌های گذشته بیش از دیگر قرائت‌ها به‌عنوان گفتمان رسمی سیاسی رژیم بر آن تأکید شده است. ایشان در محوری دیگر از سخنانشان به مفهوم نوظهور میلیتاریسم دیجیتال اشاره و عنوان کردند: امروزه ما شاهد آن هستیم که ساختارهای رسمی رژیم صهیونیستی در فضای سایبری و فضای مجازی فعالیت‌های خود را شکل می‌دهند. قسمت پایانی این پیش نشست به پرسش و پاسخ و تبادل‌نظر میان حاضرین در جمع اختصاص یافت.