آينده نظم بينالملل ليبرال
مجموعه استدلالها درباره نظم بينالملل، ليبراليسم و نقش آمريكا، بر چارچوبهاي نظري متفاوتي استوار است كه مناظره درباره موضوعي مهم چون آينده نظم بينالملل را ميسازند. با توجه به اهميت اين موضوع بهمثابه يك «پيچ تاريخي» مهم كه بر سياستگذاري امنيت ملي و منافع ملي كشورها اثرگذار است، كتاب پيشرو ميكوشد تا از منظرهاي گوناگون به تحليل وضعيت جاري و آينده نظم بينالملل بپردازد.
براي مترجمان، توجه دادن به بحران در نظم بينالملل ليبرال (كه مورد اذعان و پيشفرض حتي انديشمندان ليبرال بوده است) بسيار حائز اهميت بوده است، چه اينكه مخاطب دانشگاهي را از منظري انتقادي، درگير با موضوع نظم بينالملل مطلوب آينده ميسازد. بهويژه مخاطبان دانشجو بايستي ضمن شناخت زواياي گوناگون نظري موجود در دانش روابط بينالملل، بايد بتوانند بهخوبي از ابزار نظريه و سطوح تحليل استفاده نمايند. هدف ديگر مترجمان براي گردآوري، انتخاب و ترجمه مقالات مرتبط با آينده نظم بينالملل، بهينهسازي تصميم براي دستگاه سياست خارجي است كه فراتر از مسائل جاري دو و چندجانبه سياست خارجي، آينده تحولات و فرايندهاي كلان مرتبط با نظم جهاني را رصد نمايند.
در گردآوري مقالات اين كتاب تلاش شده است تا ضمن پوشش كامل نظريات عمده روابط بينالملل، از آثار انديشمندان مهم و صاحب سبك استفاده گردد. بر همين اساس از منظر واقعگرا به آثار متأخر؛ «جان مرشايمر» و «استفن والت» و از منظر ليبرال به آثار «جان ايكنبري» و «جوزف ناي» توجه شده است. «بلكويل» و «رايت» نيز از منظري ليبرال اما با رويكرد سياست خارجي به موضوع پرداختهاند. «دونكامب» و «دون» منظرگاه مكتب انتقادي را در اين اثر نمايندگي ميكنند و «آميتا آچاريا» با رويكردي منطقهگرا و از منظر نظريات غيرغربي روابط بينالملل به موضوع ورود ميكند.
التعليقات