گزارش نشست تخصصي پدافند غيرعامل و امنيت اقتصادي
در نشست تخصصي پدافند غيرعامل و امنيت اقتصادي مطرح شد:
مفهوم امنيت اقتصادي در كشور نيازمند تبيين است / امنيت اقتصادي نيازمند ديدهباني اقتصادي است / خرابكاري صنعتي و اقتصادي در صدر اولويتهاي سرويسها اطلاعاتي دشمن قرار دارد
نشست تخصصي «پدافند غيرعامل و امنيت اقتصادي» با حضور جمعي از اساتيد، نخبگان و صاحب نظران عرصه پدافند غير عامل و امنيت اقتصادي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي موسسه مطالعات و تحقيقات بين المللي ابرارمعاصر تهران ، نظر به افزايش فشار و تهديدات دشمنان ملت ايران عليه زيرساختهاي اقتصادي كشور با همكاري مشترك مؤسسه مطالعات و تحقيقات بينالمللي ابرار معاصر تهران، سازمان بسيج رسانه كشور و همچنين فرهنگسراي رسانه، نشست تخصصي«پدافند غيرعامل و امنيت اقتصادي» با حضور كارشناسان و صاحب نظران عرصه پدافند غير عامل و امنيت اقتصادي برگزار گرديد، صاحب نظران در اين نشست ضمن بحث و تبادل نظر در رابطه با امنيت اقتصادي، به بررسي نقش رسانهها در ارتقاء آگاهي امنيتي فعالان اقتصادي كشور در حوزه مقابله با تهديد آفريني دشمنان انقلاب اسلامي عليه زيرساختهاي اقتصادي كشور پرداختند.
مفهوم امنيت اقتصادي به خوبي در كشور پياده سازي نشده است
در ابتداي اين نشست عابد اكبري، پژوهشگر امنيت بينالملل و مديرعامل موسسه مؤسسه مطالعات و تحقيقات بينالمللي ابرار معاصر تهران ضمن عرض خير مقدم به شركت كنندگان در اين نشست با تاكيد بر اهميت تبيين درست و دقيق مفهوم امنيت اقتصادي در بين نخبگان و سياست گذاران اقتصادي كشور اظهار داشت: در طول قرون گذشته مفهوم امنيت تنها از جنبه نظامي و سياسي مورد توجه رهبران و سياست گذاران كشورها بوده است اما در قرن حاضر و به طور خاص در طي دهههاي اخير شاهد اين واقعيت هستيم كه مفهوم امنيت بر خلاف گذشته به مفهومي گسترده و پيچيده بدل شده است و ابعاد و جنبههاي متنوع و گوناگوني از زندگي بشر را در بر گرفته است، از همين رو در طي ساليان اخير مفهوم امنيت اقتصادي به طور ويژه مورد توجه صاحب نظران و نظريه پردازان امنيتي و اقتصادي قرار گرفته است.
اين مدرس دانشگاه افزودند: امروزه رهبران و سياستگذاران كشورهاي توسعه يافته جهان به اين نكته واقفاند كه امنيت اقتصادي، نقش مهمي در تامين رفاه جوامع ايفا ميكند به همين دليل نيز حفاظت و حراست از اين نوع امنيت به شكل ويژه مورد توجه اين دست كشورها قرار دارد.
اين مولف و پژوهشگر، در ادامه با طرح اين موضوع كه پياده سازي امنيت اقتصادي در كشور نيازمند تبيين دقيق اين موضوع در سطج جامعه نخبگاني كشور است افزود: موسسه ابرار معاصر با همكاري سازمان بسيج رسانه كشور در تلاش است تا از طريق ظرفيتهاي رسانهاي، هوشياري نخبگان را در حوزه امنيت اقتصادي ارتقاء دهد.
امنيت اقتصادي زمينه ساز تامين امنيت ملي است
در ادامه اين نشست اشكان پيرزاده، مدير گروه مطالعاتي اقتصاد بينالملل مؤسسه مطالعات و تحقيقات بينالمللي ابرار معاصر تهران ضمن اشاره به مفهوم پدافند غير عامل و ارتباط آن با امنيت اقتصادي اظهار داشت: امنيت اقتصادي مفهومي است مرتبط با امنيت ملي و بدون توجه به تامين امنيت اقتصادي نميتوان انتظار تامين امنيت ملي را داشت.
اين مدرس دانشگاه افزود: امروزه با توجه به افزايش تهديد آفرينيهاي دشمنان كشورمان نيازمند كسب شناخت بهتر و دقيقتري نسبت به تهديدات نوين دشمن هستيم با توجه به اينكه كشور در جنگ اقتصادي قرار دارد، اين شناخت جز با سرمايه گذاري و پژوهش در حوزه اقتصاد و شناخت مفاهيم امنيت اقتصادي و ممكن نميشود.
اين كارشناس حوزه حقوق تجاري اقتصادي و بين المللي، تحريمهاي اقتصادي را بعنوان يكي از سلاح هاي سياست خارجي ايالات متحده آمريكا خوانده كه به قصد تهديد آفريني عليه امنيت ملي كشورمان، برنامه ريزي و اجرا گرديده است. اين مولف عنوان داشت: دشمن در طي ساليان اخير بدين موضوع پي برده كه ايران موفق شده با تدابير اتخاذي، نه تنها آثار تحريم ها را كم رنگ كرده بلكه از شيوه هاي نويني براي خنثي سازي آن ها بهره مي برد و اين موجب گرديده ايران به مرحله اي برسد كه به ساير كشورهايي كه به نوعي تحت تحريم هاي يكجانبه آمريكا قرارگرفته اند، امكان انتقال تجارب و ارائه مشاوره هاي لازم جهت بي اثر كردن اين حربه را داشته باشد.
اشكان پيرزاده افزود: با توجه به اينكه اكنون در جنگ اقتصادي قرار داريم و دشمن از هر ابزاري براي ضربه به اقتصاد كشورمان استفاده خواهد كرد به موضوع خرابكاري صنعتي و اقتصادي به دليل اثرگذاري مستقيم بر آرامش رواني و اقتصادي جامعه اشاره مي كنم كه امروزه مورد توجه دشمنان كشورمان قرار دارد به همين دليل بايستي آمادگي و هوشياري سياستگذاران و فعالان اقتصادي كشورمان در اين حوزه بيش از پيش افزايش يابد.
وي همچنين از در دست داشتن تاليف كتابي در زمينه امنيت اقتصادي خبر داد و گفت: با توجه به اهميت موضوع امنيت اقتصادي به زودي اثر علمي جديدي را با هدف ارتقاء سطح هوشياري امنيتي مديران و سياستگذاران اقتصادي كشورمان خصوصاً در بخشهاي صنعتي و دانش بنيان منتشر خواهيم كرد.
افزايش آگاهي امنيتي، راهكار مقابله با خرابكاريهاي صنعتي و اقتصادي است
در ادامه اين نشست نويد كمالي، پژوهشگر و مولف عرصه قدرت نرم و امنيت بينالملل با اشاره به بيانات اخير رهبر انقلاب در رابطه با اولويت داشتن مسئله اقتصاد اظهار داشت: حضرت آيت الله العظمي خامنهاي، رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار اخير خود با رئيسجمهور و اعضاي هيئت دولت با تاكيد بر اهميت توجه به عرضه اقتصاد كشور، اقتصاد را مهمترين اولويت كشور معرفي كرده و فرمودند:« به نظر من امروز مسئلهي اصلي و مسئلهي اولويّتدار، مسئلهي اقتصاد است»
وي افزود: با توجه به تجربيات جهاني و همچنين شواهد موجود در رابطه با آرايش دشمنان انقلاب اسلامي براي ضربه وارد كردن به زيرساختهاي اقتصادي و صنعتي كشورمان بايستي آگاهي امنيتي و حفاظتي مديران و سياستگذاران اقتصادي در رابطه با رويكردهاي تهاجمي و خرابكارانه در دشمنان عليه زيرساختهاي اقتصادي و صنعتي كشورمان افزايش يابد.
نويد كمالي در ادامه با اشاره به راهبرد «هزار ضربه چاقو» رژيم صهيونيستي عليه كشورمان اظهار داشت: فراهم كردن زمينههاي بروز نارضايتي در سطح جامعه از طريق ايجاد اختلال در سازوكارهاي اقتصادي كشورمان در دستور كار دشمنان كشورمان قرار دارد چرا كه آنها با ايجاد اختلال در سازوكارهاي اقتصادي و صنعتي كشورمان قادر به وارد كردن خدشه به ثبات اقتصادي كشور و در نتيجه معيشت تودههاي مردم خواهند شد از اين رو بايستي با تبيين تهديدات امنيتي پيش روي زيرساختهاي اقتصادي و صنعتي كشورمان و افزايش آگاهي امنيتي و حفاظتي فعالان و سياستگذاران اين عرصه مانع از تحقق اهداف و نيات شوم دشمنان انقلاب اسلامي شد.
مولف كتاب «حفاظت و امنيت ديپلماتيك» با تاكيد بر ضرورت توجه به عرصه پژوهشهاي امنيتي افزود: براي شكل دهي پدافند مناسب در مقابل تهديدات پيش روي امنيت اقتصادي كشورمان بايستي به شكل ويژه در حوزه پژوهشهاي نوين مرتبط با امنيت اقتصادي سرمايه گذاري كرد چرا كه بدون پژوهشهاي نوين و روزآمد نميتوان به شكل به هنگام تهديدات پيش رو را شناخت و تدابير و تمهيدات امنيتي متناسب با آنها را اتخاذ نمود.
اين مدرس و پژوهشگر همچنين اظهار داشت: امروزه رسانهها به يمن شكلگرفتن جبهه رسانهاي تراز انقلاب اسلامي توسط سازمان بسيج رسانه كشور قادراند تا به شكلي مناسب و فراگير مفهوم امنيت اقتصادي را در سطح جامعه طرح كرده و از اين طريق زمينهساز افزايش آگاهي امنيتي در بين فعالان اقتصادي كشور شوند.
براي مقابله با تهديدات امنيتي عليه زيرساختهاي صنعتي بايستي در حوزه آموزش و آگاهي بخشي امنيتي سرمايه گذاري كرد
در پايان اين نشست مصطفي رضايي، مدرس دانشگاه و پژوهشگر نيز با اشاره به نقش آموزش در افزايش هوشياري حفاظتي و امنيتي مديران و فعالان بنگاههاي اقتصادي و صنعتي اظهار داشت: امروزه تهديدات متنوعي متوجه صنايع و بنگاههاي اقتصادي كشورمان است كه از جمله مهمترين آنها ميتوان به خرابكاري صنعتي اشاره كرد.
وي افزود: خرابكاري صنعتي گاه توسط عناصر ناراضي و گاه توسط رقباي تجاري رخ ميدهد، اما در سطحي كلانتر كشورها براي بر هم زدن ثبات اقتصادي بازيگران بينالمللي دست به خرابكاري سازمان يافته در صنايع ديگر كشورها ميزنند.
اين پژوهشگر، با اشاره افزايش تهديدآفرينيهاي دشمنان كشورمان عليه زيرساختهاي اقتصادي كشورمان گفت: بر كسي پوشيده نيست كه دشمنان قسم خورده كشورمان به دنبال بر هم زدن ثبات اقتصادي كشورمان هستند به همين دليل امروزه كشور نيازمند افزايش آگاهي حفاظتي و امنيتي صاحبان و مديران زيرساختهاي اقتصادي كشورمان است.
مصطفي رضايي افزود: براي افزايش آگاهي حفاظتي و امنيتي مديران و فعالان زيرساختهاي اقتصادي كشورمان نيازمند ارائه آموزشهاي روزآمد به آنها هستيم و ارائه اين دست آموزشها جز با تكيه بر توان متخصصان و پژوهشگران دلسوز و توانمند فعال در عرصه امنيت و حراست ممكن نيست.
التعليقات